GHIDUL NOSTRU

Diagnosticul de cancer poate cădea ca un trăsnet. O dată rostit cuvântul cancer, totul se oprește în loc sau, cel puțin, așa pare. Viața de zi cu zi se destramă. Emoțiile se dezlănțuie ca o furtună.
Capacitatea de concentrare dispare, iar lucrurile care erau importante acum își pierd orice
însemnătate. O dată cu trăsnetul vine însă și ploaia: un adevărat potop de informații, statistici, întrebări și teste. Într-o perioadă în care cea mai mare nevoie este cea de căldură sufletească și protecție pare imposibilă sustragerea din această agitație. Trebuie luate decizii importante și urmat cu rigurozitate tratamentul.
Experiența fiecărei paciente diagnosticate cu cancer de sân începe așa. Lucrurile încep însă să se
așeze atunci când există un plan, atunci când o echipă medicală implicată 100% își pune toate
resursele să găsească o soluție optimă de tratament. Însă înainte de toate acestea, orice pacientă, în efortul de a raționaliza situația în care se află, caută informații. Procesul de diagnosticare poate dura mai multe zile. Aceasta este, de obicei, o perioadă de mari incertirudini și stres emoțional.
Incertitudinea poate fi uneori mai stresantă decât certitudinea diagnosticului de cancer. Cunoașterea permite acțiunea, pe când incertirudinea ne împiedică să putem face planuri și să trecem mai departe, fapt care provoacă anxietate.
Ghidul nostru își propune să ofere răspunsurile tutoror întrebărilor unei persoane aflate în situația de a se confrunta cu acest tip de cancer. Informațiile pe care le veți regăsi aici sunt rezultatul unor studii solide efectuate de-a lungul timpului în centre universitare internaționale.
Nu uitați că specialiștii Institutului Sânului vă stau la dispoziție pentru orice nelămurire, informație sau opinie medicală la numerele de telefon dedicate sau completând formularul de mai jos. De asemenea, puteți obține un second opinion sau chiar un raport medical complet la distanță, cu posibilitatea de a ne trimite documente medicale și investigații deja efectuate, aici

Scrie si apasa pe enter pentru a cauta