Echipa noastră

Institutul Sânului a luat naștere prin formarea unei echipe medicale adunate în jurul Dr. Cristian Viișoreanu, medic chirurg supraspecializat în tratarea cancerului mamar. La început, Institutul Sânului reprezenta un concept ideal al unui centru medical integrat, unde pacientele beneficiază de tratament complet. În scurt timp, acest concept a prins contur iar astăzi el este în totalitate real.

Potrivit ultimelor tendințe din medicina modernă, conform cărora “nu există boli ci bolnavi”, tratamentul în majoritatea afecțiunilor a devenit personalizat. În sprijinul acestui demers contribuie metodele de diagnostic imagistic din ce în ce mai precise, însă, cel puțin la fel de importantă este strânsa colaborare dintre medicii de mai multe specialități. Cu alte cuvinte, în cazul pacientelor diagosticate cu cancer mamar, decizia planului de tratament este stabilită de o întreagă echipă medicală multidisciplinară, organizată într-o comisie menită să găsească soluția optimă de tratament pentru fiecare caz. Acest lucru îmbunătățește major eficiența tratamentului, a modului de răspuns, durata dar și ameliorarea calității vieții pe durata lui.

Echipa de medici de la Institutul Sânului a fost formată în urmă cu mai bine 10 ani, fiecare dintre specialiști având o vastă experiență și competențe specifice în domeniul în care activează.

Vă invităm să îi cunoașteți pe medicii noștri din descrierile de mai jos:

Dr. Cristian-Gabriel Viișoreanu – medic specialist chirurgie generală, cu supraspecializare în chirurgie oncologică

Dr. Cristian-Gabriel Viișoreanu are o carieră de aproape 20 de ani în diagnosticarea și tratarea patologiilor mamare, cu un număr de peste 3000 de intervenții în mediul privat, și este deținător al mai multor diplome și recunoașteri naționale și internaționale în domeniu. Dr. Viișoreanu este promotorul tehnicii ganglionului santinelă în sectorul privat, o intervenție minim-invazivă recomandată pentru tratarea pacientelor diagnosticate cu cancer la sân în faze incipiente.

Dr. Dumitru-Lucian Rușitoru – medic specialist chirurgie generală, cu supraspecializare în chirurgie oncologică

Dr. Lucian Rușitoru este medic de mai bine de 10 ani, realizând consultații, intervenții chirurgicale, urmărirea conduitei terapeutice și monitorizarea evoluției postoperatorii a pacienților. A participat la numeroase congrese, conferințe și reuniuni de profil, fiind autor sau coautor la lucrări științifice în sfera chirurgiei generale și chirurgiei mamare. Psihologia pacientului și comunicarea proactivă cu acesta sunt două dintre aspectele pe care dr. Lucian Rușitoru pune accent atunci când vine vorba de relația medic – pacient

Dr. Persida Boscan – medic anestezie terapie intensivă

Dr. Persida Boscan a obținut titlul de medic specialist ATI (anestezie terapie intensivă) încă din 2007 și face parte din echipa Dr. Cristian Viișoreanu de mai bine de 10 ani. A participat la numeroase congrese, conferințe, cursuri de formare profesională, printre care cursuri de perfecționare în anestezie generală, anestezie loco-regională, cursuri de ventilație mecanică.

Dr. Gabriel Rîcu – medic primar radioterapie

Dr. Gabriel Rîcu, medic specialist radioterapeut, este membru în Comisia Oncologică și stabilește strategia terapeutică în vederea efectuării radioterapiei. În 2011 a obținut certificatul pentru specialitatea radioterapie, iar de-al lungul anilor a participat la numeroase cursuri, conferințe și workshopuri atât în România, cât și în afară (Ungaria, Germania). În 2013 a ținut un discurs în cadrul Conferinței de Cancer de Sân din București, având ca subiect de discuție: Noutăți în screening, diagnosticare, intervenții chirurgicale și radioterapie de înaltă tehnologie.

Dr. Amedeo Grigorean – medic specialist medicină generală, specializare nutriție

Dr. Amedeo Grigorean, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, secția Medicină Generală, după o carieră de 11 ani în industria farmaceutică, predominant în domeniul oncologie-hematologie, își completează studiile cu multiple cursuri de formare și specializare în domeniul nutriției generale. Din 2016 lucrează în domeniul nutriției oncologice în Centrul de Radioterapie Amethyst Otopeni, ajutând pacienții în vederea optimizării rezultatelor terapeutice, dar și reducerii reacțiilor adverse și simptomelor asociate patologiei de bază, precum și celei asociate.

Dr. Andreea Meruță – medic specialist chirurgie plastică și reconstructivă, membru al Boardului European de Chirurgie Plastică

Dr. Andreea Meruță s-a specializat în Lyon, la Centrul Regional de Luptă Împotriva Cancerului „Leon Berard” (CLB), instituție recunoscută în Franta pentru tehnicile moderne de tratament oncologic și pentru valoarea colectivului medical. Pasiunea pentru meseria pe care și-a ales-o, dar și dorința de a excela, au contribuit la câștigarea Fellowship-ului de Microchirurgie Reconstructivă Werner Spingler. Dr. Meruță a promovat examenul european de chirurgie plastică (European Board of Plastic Surgery – EBOPRAS), fiind al 14-lea chirurg plastician român care deține această diploma și printre puținii care au decis să rămână să profeseze în țară.

Dr. Amelia Milulescu – medic specialist obstetrică – ginecologie, cu supraspecializare în ginecologie oncologică

Dr. Amelia Milulescu este membră a Societății Române de Obstetrică și Ginecologie, a Societății Române de Chirurgie Minim-Invazivă Ginecologică și a Societății Române de Chirurgie. A studiat la Institutul European de Oncologie din Milano, unde s-a specializat în cadrul Departamentului de Senologie. Dr. Milulescu a participat la diferite cursuri și manifestări științifice din țară și străinătate, fiind și autoarea a numeroase articole de specialitate. O altă realizare profesională importantă este publicarea capitolului „Stadializarea cancerului de col uterin”, în cartea „Neoplasmul de col uterin. Actualizări în diagnostic și tratament”, în calitate de co-autor.

Dr. Valentina Iordache – medic specialist chirurgie generală, competență în chirurgia oncologică

Dr. Valentina Iordache este specialist chirurgie generală de peste 15 ani, având o pregătire profesională complexă. Dr. Iordache are de asemenea competență în chirurgia laparoscopică avansată și endoscopie digestivă, participând la numeroase congrese și conferințe de profil, precum: curs de ultrasonografie generală, cursuri de formare profesională – ganglion santinelă în chirurgia oncologică etc.

Dr. Georgeta Vremeș – medic primar oncologie medicală

Doamna doctor Georgeta Vremeș este medic primar pe oncologie medicală și face parte din comisia noastră oncologică de 8 ani.
Dr. Georgeta Vremeș este și membră a Societății Române de Oncologie Medicală, a Societății Europene de Oncologie Medicală, a Uniunii Balcanice de Oncologie și a Societății Americane de Oncologie Clinică, fiind și co-autor a numeroase articole științifice.

Dr. Loredana Dragomir – medic primar radiologie-imagistică medicală, competență în senologie imagistică

Dr. Loredana Dragomir este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, și are o experiență de peste 10 ani în domeniul medicinii, timp în care a efectuat peste 900 de mamografii, 10.500 ecografii, 3.500 tomografii și peste 1.800 radiografii, urografii și histerosalpingografii. Dna. dr Dragomir este, de asemenea, Membru al Societății Europene și Române de Radiologie-Imagistică Medicală și participă la numeroase cursuri, conferințe și congrese atât în țară cât și în străinătate.

Dr. Mirela Guruianu – medic specialist radiologie-imagistică medicală

Dr. Mirela Guruianu, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, Facultatea de Medicină Generală, profesează în domeniul medicii de aproape 20 de ani. De-a lungul timpului a urmat diverse cursuri și a obținut atestat de studii complementare în computertomografie, senologie imagistică, ecografie generală, participând anual la conferințe din cadrul Societății Române de Ultrasonografie Medicină și Biologie (SRUMB), Societății de Imagistica Sânului din România (SISR), Societății Române de Chirurgie a Sânului și Oncologie (SRCSO).

Anca Gulinescu – psiholog clinician

Starea psihică a bolnavului oncologic face diferența între abandonarea luptei sau câștigarea ei. La Institutul Sânului psihoterapeutul Anca Gulinescu oferă consiliere psihologică pe parcursul tratamentului.

În cadrul ședințelor de consiliere, Anca Gulinescu, pshihoterapeut de formare cognitiv-comportamentală și hipnoterapie, oferă atât pacientei, cât și familiei sale, sprijin și strategii personalizate pentru a depăși stările negative experimentate, precum depresia, nevoia de izolare, stresul, anxietatea, alterarea imaginii de sine.

Scrie si apasa pe enter pentru a cauta