Tratament chimioterapic, gratuit pe baza biletului de trimitere

Începând cu această lună, pacientele cu cancer mamar pot beneficia la Institutul Sânului, în parteneriat cu Spitalul Monza, de tratament chimioterapic decontat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Acesta se realizează pe baza biletului de trimitere din partea medicului specialist și a cardului de sănătate. Pacientele se pot trata într-o secție medicală prevăzută cu dotări moderne și personal specializat pentru realizarea ședințelor de chimioterapie în cele mai bune condiții de siguranță și confort.

Tratamentul chimioterapic în regim de spitalizare de zi, include:

  • Chimioterapie și monitorizare pe parcursul zilei de spitalizare
  • Implantarea unui cateter venos – destinat administrării tratamentului sau pentru dializă (cateterul este inclus)
  • Implantarea unui cateter venos central cu cameră port-acces pentru pacienţii cu indicaţia unei cure de lungă durată

Sistemul Port – Acces (numit și Port-a-Cath) este un mic rezervor din polimer sau metal nobil (titan), care comunică direct cu un cateter flexibil din silicon, de diametru variabil. Camera se montează subcutanat, de regulă în regiunea subclaviculara, într-un „buzunar” creat sub țesutul cutaneo-adipos, supramuscular. Camera este conectată cu un cateter introdus într-una dintre venele mari (așa-zis centrale) ale organismului: vena jugulară, vena subclavie, mai rar vena femurală. Sistemul se montează sub anestezie locală, cu sau fără sedare intravenoasă, sub control ecografic, înainte de începerea primei sesiuni de tratament.

Institutul Sânului, împreună cu Spitalul Monza, pune la dispoziţia pacienţilor diagnosticaţi cu afecţiuni oncologice o secţie medicală modernă pentru realizarea ședinţelor de chimioterapie în cele mai bune condiţii de siguranţă și confort.

Pacienţii beneficiază de expertiza unei echipe medicale specializate și de o schemă de tratament personalizată fiecărui caz, în funcţie de caracteristicile histopatologice și imunohistochimice ale tumorii, stadiul clinic și patologiile asociate.

Pentru programare sau alte informații, vă rugăm să completați formularul de pe site:
https://institutulsanului.ro/contact/  

Scrie si apasa pe enter pentru a cauta